Over ons

Kung Fu Haarlem is een professionele full-time academie, opgericht door Sifu (= meester/leraar) Deniz Kara. De Kung Fu stijl die wordt onderwezen heet Wing Tjun Kung Fu. Deze Kung Fu-stijl ontstond zo’n 250 jaar geleden en is ontwikkeld door de monniken van de zuidelijke Shaolin tempel in China. Sifu Deniz is het gelukt om deze verdedigingskunst in zijn meest zuivere vorm te perfectioneren.

Deze stijl wordt onderwezen in de Kung Fu Haarlem school en legt de focus op ‘mind, body and energy’. Daarmee gaat Wing Tjun Kung Fu veel verder dan uitsluitend zelfverdediging. Tijdens de lessen is er geregeld aandacht voor de ontstaansgeschiedenis en de onderliggende theorieën van deze vechtkunst. Voor leerlingen is het hierdoor mogelijk om de eeuwenoude denkwijzen waarop Wing Tjun Kung Fu is gebaseerd, door te trekken naar hun dagelijks leven en daar de vruchten van te plukken.

“Bij Wing Tjun moet je je hele lichaam leren controleren. Dat leer je niet in drie maanden. Het is een oefening in geduld. Je kiest ervoor een weg te volgen die je niet alleen fysiek, maar ook mentaal verandert. Er zit een filosofie achter Wing Tjun, een diepgang die je energie verschaft. Je krijgt er focus door en een heldere mindset. Voor mij persoonlijk betekent Wing Tjun Kung Fu rust en balans in mijn leven. Door alleen maar eraan te denken kom ik al dichter bij mijzelf. Ik zal er nooit mee stoppen.”

Sifu Deniz

Dit delen:

Inschrijven for kung fu proeflessen
Mulyanah van der Laan, 34 jaar, secretaresse bij ing groep.

“Normaal was ik nooit zo’n sportief type maar hier ga ik 3x in de week naar de les.”

Mulyanah van der Laan, 34 jaar, secretaresse bij ing groep.