Kinderen

Uit een psychologische studie blijkt dat kinderen die een studie vechtsport beoefenen o.a. een:

Dit zijn slechts een paar van de reden waarom miljoenen ouders een vechtsport (martial arts) voor hun kinderen kiezen om het onderwijs van hun kinderen aan te vullen en vooral een bijdrage te leveren aan hun algemene ontwikkeling.

De 5 JA vragen:
Wat betekent dit zoal in praktische situaties en karaktervorming? Kijk of je alle stellingen hieronder met een “Ja” kunt beantwoorden.

  1. Graag zie ik dat mijn kind zich niet makkelijk negatief laat beïnvloeden door zijn vrienden en/of klasgenoten.
  2. Ik zou willen dat mijn kind meer doorzettingsvermogen heeft, vertrouwen in zichzelf heeft en iets afmaakt als hij/zij eraan begint
  3. Ik zou willen dat mijn kind veel lacht, gelukkig is en dit ook uitstraalt. Ook is hij fit en zit lekker in zijn vel.
  4. Ik zou willen dat mijn kind de juiste keuzes kan maken. In moeilijk gevallen of bij niet juiste keuzes bij ons/mij komt en er dan over kan praten.
  5. Ik zou willen dat mijn kind voor zichzelf opkomt. Hij laat niet de kaas van zijn brood eten, maar is ook behulpzaam en vriendelijk

Bij Team Kung Fu Haarlem zijn we serieus over het succes van jouw kind. Het gaat om het opbouwen van hun zelfvertrouwen terwijl ze belangrijke sociale vaardigheden ontwikkelen zoals; teamwork, respect en zelfdiscipline!

Om dit te bereiken bieden wij een unieke Kung Fu programma aan in de vorm van onderwijs. Dit houdt in dat elk kind naast het leren van vechtkunst en zelfverdediging ook de bovengenoemde karaktervorming doormaakt. Dit gaat onder begeleiding van gecertificeerde en ervaren leraren met een pedagogische en didactische opleiding. Kung Fu Haarlem is een fulltime Academie.

Ons unieke Kung Fu programma/onderwijs:
Onze programma’s zijn opgebouwd uit een basis en leadership programma. De leeftijden zijn verdeeld in de groepen Panda, Tiger en Dragon

De programma’s:

BASIS PROGRAMMA:

Elk kind begin in de basis klas en dit heeft een duur van 1 jaar. Kinderen leren de basis van Kung Fu, worden zowel motorisch, conditioneel en fysiek sterker gemaakt. Hier wordt ook de basis voor karaktervorming gelegd.

LEADERSHIP PROGRAMMA:

Na een jaar gaan we met ouder(s) evalueren en kijken hoe jouw kind Kung Fu heeft ervaren. Natuurlijk wordt er gekeken wat er is bereikt en of jouw kind klaar is voor de volgende doorgroei mogelijkheid. Namelijk; de Leadership training. Dit is tevens de weg naar de zwarte band! Leadership betekent letterlijk leiderschap. Tijdens deze opleiding gaat jouw kind zich verder verdiepen in Kung Fu, leert emoties te herkennen en beheersen, gebruikt Kung Fu in zijn dagelijkse leven, groeit niet alleen fysiek maar ook mentaal! Doorzettingsvermogen, Discipline, Zelfvertrouwen, Concentratievermogen en innerlijke rust zijn de sleutel woorden hierin.

De leeftijden:

PANDA:

Uniek programma gericht op de jongsten onder ons. Dit is een Kung Fu programma gericht op 4 t/m 5 jarigen. De aandacht van ons programma ligt hier vooral op het motorische aspect en het goed leren luisteren. Kinderen leren door middel van kung fu een goede oog-hand coördinatie te ontwikkelen. Ze leren springen, trappen, stoten, maar ook in team verband werken. Hun energie wordt op een positieve manier op de juiste dingen gefocust. Ontzettend leuk en verassend programma om te zien!

TIGER:

Dit programma is gericht op kinderen in de leeftijd van 6-10 jaar. Een moeilijke leeftijd voor veel ouders, maar ook voor het kind zelf. Alles van het leven komt op het kind af en er gaat een grote wereld open. Kinderen leren hier omgaan met andere kinderen en hier schuilt dan ook gelijk het gevaar. Dit kan een kind maken of breken. kinderen worden meestal vanaf hun 10de gepest, pesten zelf of staan er als toeschouwer bij. De rolverdeling en de basis ervan wordt voor hun 10de levensjaar bepaald. Zie hiervoor onze unieke sos-pestprogramma’.

Ook fysiek is dit een belangrijke periode in hun leven. Hierin wordt de basis gelegd voor fitheid en het aanleren om sportief te zijn en te blijven. Onze Tiger programma is gericht op deze leeftijd categorie en natuurlijk in het ‘maken’ van het kind i.p.v. het ‘breken’.

DRAGON:

De oudste kinderen ofwel ‘jong volwassenen’. De leeftijd begint hier bij 10 jaar en gaat door tot ongeveer 16 jaar. Onze programma heeft veel aandacht voor discipline en zelfvertrouwen. Kinderen gaan hier eigenlijk langzaam de volwassen wereld in. Ze moeten sterk in hun schoenen staan en veel keuzes maken. Ga ik meeroken omdat anderen dat doen? Welke vrienden zijn goed voor mij en welke niet? Hoe ga ik om met geld en wat wil ik laten worden? Dit zijn zo een paar vragen die ze op deze leeftijd tegenkomen. We leren in onze lessen de kinderen met deze vragen omgaan en om er bewust over na te denken. We ondersteunen het opbouwen van een sterk karakter die de juiste, positieve beslissingen zal nemen.

Bent u op zoek naar een school puur en alleen gericht op stoten en trappen, dan bent u helaas bij ons aan het verkeerde adres.

Bent u opzoek naar een opleiding in karaktervorming en Uitmuntende zelfverdediging, dan hebben wij goed nieuws voor je!

Je kan jouw kind hier links aanmelden voor 2 gratis proeflessen en een afsluitende privé consulatie gesprek. De eerste proefles is een privéles en een eerste kennismaking met de instructeur. Tijdens deze eerste les krijg je (en jouw kind) meer informatie over Kung Fu, onze unieke programma’s en onze school.

De 2de proefles is tijdens de normale les en is gelijk een kennismaking met de groep en hoe de lessen verlopen. Belangrijk is dat naast het kind ook de ouder(s) bij beide lessen aanwezig zijn. Aansluitend op de 2de proefles volgt dan de privé consultatie gesprek plaats. Hier nemen we uitgebreid de tijd om alle behoeftes en persoonlijke wensen van ouders en kind te bespreken. Tevens worden de mogelijkheden doorgenomen zodat jouw kind gelijk aan zijn opleiding kan beginnen!

Meld u nu aan voor uw 2 gratis lessen!

Dit delen:

Inschrijven for kung fu proeflessen
Riginald Raphaela en Jolanda Copini - Ouders van Jaden (panda)

“De Sihings leren hem naast Kung Fu ook rust te bewaren, discipline en te concentreren.”

Riginald Raphaela en Jolanda Copini - Ouders van Jaden (panda)